Studentenstad
Stichting Studentensteden page image
Studentenstad
Slogan

Inschrijven bij de gemeente Den Haag

Als je naar Den Haag verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Dit is vooral belangrijk in verband met je studiefinanciering. Als je op jezelf gaat wonen heb je namelijk recht op een beurs voor uitwonenden. Deze beurs is een stuk hoger dan de beurs voor thuiswonenden. Wil je geen studiefinanciering mislopen? Geef je nieuwe adres dan niet alleen door aan de gemeente, maar ook aan de DUO!

Hoe werkt dat?

Het inschrijven bij de gemeente kan via internet of door langs te gaan bij de Dienst Burgerzaken en Gemeentebelastingen. Als je je via internet wil inschrijven heb je je DigiD nodig en je moet een kopie van je huurcontract meesturen. Als je persoonlijk bij de Dienst Burgerzaken en Gemeentebelastingen langs gaat, neem dan je paspoort en contract mee. Je kunt terecht bij het kantoor aan het Spui. Meer details vind je op de website van de Gemeente Den Haag. Je kunt de wijziging van je woonsituatie aan de DUO doorgeven door met je DigiD in te loggen op hun website of door het formulier op de website uit te printen en op te sturen. De verwerking van de wijziging duurt op die manier wel wat langer.

Het is handig als je post ook op jouw nieuwe adres terecht komt. Geef je nieuwe adres dus ook door aan je universiteit of hogeschool en maak eventueel gebruik van de verhuisservice van PostNL.

To Do: 

  • Geef je adreswijziging door aan de gemeente;
  • Geef je adreswijziging door aan de DUO;
  • Geef je adreswijziging door aan je universiteit of hoge school en andere instanties;
  • Maak gebruik van de Verhuisservice van PostNL.

Kamers in Den Haag

Wil je graag naar Den Haag verhuizen, maar heb je nog geen kamer? Zie dan ons aanbod van studentenkamers in Den Haag!